ARKISTO

< EDELLINEN SIVU

TAITEIDEN YÖTÄ

vietettiin Kultsalla perjantaina 24.8.2007

 

 

TEATTERI KULTSALLA OMAN TUOTANNON TAITEIDEN YÖ

 

Teatteri Kultsa herättelee helsinkiläisiä Taiteiden Yönä 24. elokuuta intiimien itse tuotettujen esitysten ääreen. Kulosaaressa sijaitsevassa Kultsassa pohditaan elämän perusasioita teatterin oman surrealistisen näytelmätuotannon, ”Entä Hanson Taskinen?” parissa klo 19. Intiimiä iltaa jatketaan näytöksen jälkeen klo 20.30 kultsalaisten muusikkojen jami-illan merkeissä.

 

Elämää uudella tavalla – Entä Hanson Taskinen?

 

Entä Hanson Taskinen? on surrealistinen tutkielma elämän vaikutuksesta ihmiseen. Elämän perusasioita kuten syntymää, kuolemaa, testosteronien valtaa ja naisen hengitystä pohtiva esitys on synnytetty vuorovaikutteisesti ryhmän keskuudessa devising-metodilla.

 

– Devising on sekä tila jossa tapahtumat käynnistyvät ryhmän antamista ja erikseen valituista impulsseista improvisaatioiden ja fyysisten harjoitteiden kautta, että jokaisen ryhmäläisen henkilökohtaista työskentelyä, tutkimista ja "maailmaan katsomista", kertoo ohjaaja ja dramaturgi Katja Luhtala.

 

Esitys sai ensi-iltansa viime keväänä.

 

– Uusi ja erilainen toteutustapa kirvoitti yleisöltä kiitoksia, joten kappaleen valinta Taiteiden Yön ohjelmistoksi tuntui luontevalta. ”Entä Hanson Taskinen?” on aivan uudenlainen kokonaisuus, ja on hienoa tutustuttaa isoa yleisöä tähän tyyliin nyt Taiteiden Yössä, kertoo Kultsan puheenjohtaja Tarja Koskela.

 

Jameissa henkisesti akustista rockia ja poppia

 

Taiteiden Yön ilta vaihtuu yöksi Kultsalla klo 20.30 kultsalaisten muusikkojen jamien myötä. Music Televisioniltakin tutun Jools Hollandsin viitoittamaa tietä seuraileva ilta kokoaa yhteen viisi Kultsan ympärille kohonnutta kokoonpanoa tai artistia. Kokoonpanot esittävät illan aikana omien sielunmaisemien musiikkia aina suomalaisesta outlaw country-musiikista akustiseen suomirockiin ja poppiin.

 

Lauteille nousevat Vesa Salmi, Bändi jota ei ollut, Bill&Koo, Takauma sekä lauluyhtye Ihana. Luvassa on yhteisjameja sekä jutustelua yleisön kanssa.

 

Jamit tuovat yhteen viisi erilaista kokoonpanoa siten, että kokonaisuus on intiimi ja tunnelmallinen. Keskeisintä on tiivis yhteys yleisön kanssa: yleisö keskustelee muusikkojen kanssa monella eri tasolla. Jamit jatkavat myös hyvin Entä Hanson Taskinen? –esitykseen tunnelmaa keveämpään suuntaan, kertoo jamien tuotannosta vastaava Kari Rissanen.

 

Taiteiden Yön tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia.

 

Lisätiedot 

Puheenjohtaja Tarja Koskela

Teatteri Kultsa on tekijöidensä näköinen, pieni suuri harrastajateatteri, jossa teatteri tuotetaan alusta loppuun asti itse. Omat tekstit, ohjaus, näyttelijäntyö, lavastus, puvustus ja sävellystyö tarjoavat katsojille rohkeasti erilaisia ja ennen kokemattomia elämyksiä. Kultsa on toiminut Helsingin teatterielämän väripilkkuna jo vuodesta 1959 asti. Tällä hetkellä teatterilla on jäseniä yli 70.

 

1959- © Teatteri Kultsa ry. © -2024