Esittely | Näytelmästä | Työryhmä | Esityspäivät | Valokuvia | Edellinen sivu
Mika Myllyaho
Paniikki - miehiä hermoromahduksen partaalla

Näytelmä saattaa yhteen kolme ystävää, kolme miestä ja kolme erilaista maailmankuvaa. Keskinäinen välienselvittely pakottaa miehet pohtimaan tunteiden merkitystä ja niiden ilmaisemisen vaikeutta aikana, jolloin tunteista puhumisen oletetaan olevan itsestäänselvyys.

Teatteri Kultsassa saa ensi-illan Mika Myllyahon menestysnäytelmä Paniikki.
Näytelmä kirjoitettiin vuonna 2005 Ryhmäteatterille. Näytelmää on sen jälkeen esitetty ympäri Suomen, mm. Mikkelissä, Jyväskylässä, Lappeenrannassa ja Turussa.
Teatteri Kultsa tuo näytelmän takaisin Helsinkiin. Kultsan studionäyttämölle astuu kolme Kultsan näyttelijää, joilla on takanaan yhteensä yli 70 vuotta teatterin tekemistä. Luvassa on mieskomediaa parhaimmillaan.

Näytelmäkulman luonnehdinta näytelmästä:

Maxin ovelle kolkuttaa hädissään hänen ystävänsä Leo. Hänen avopuolisonsa on vihjannut, että Leon kannattaisi miettiä asioitaan ja laittaa elämänsä järjestykseen. Leo, joka ei edes tiedä mikä hänen elämässään on vialla, pyytää että Max antaisi hänelle terapiaa. Max ja hänen veljensä, talk-show juontaja Joni, ryhtyvät kilpaa auttamaan Leoa omilla metodeillaan, mutta onnistuvat lähinnä osoittamaan kuinka hukassa he itse ovat. Max on neuroottinen ja sulkeutunut ja Joni itsekeskeinen ja kyvytön sitoutumaan. Vähitellen kolmikko huomaa, että he kaikki tarvitsevat toistensa apua.

Älykkäässä ja nykyaikaisessa komediassa paneudutaan miehenä olemisen kriiseihin, todellisiin tai kuviteltuihin. Mitä kaikkea mieheltä nykyään vaaditaan? Osaako mies olla sinut tunteidensa kanssa? Voiko olla yhtä aikaa herkkä ja menestyvä? Entä mistä siinä Almodovarin elokuvassa oikein on kysymys?

Paniikki Kultsassa – nyt miehet puhuvat

Kultsan Paniikki hykerryttää


Ensi-ilta 21.4.2018, viimeinen esitys 26.5.2018

Esityksen kesto 1,5 tuntia

Liput ennakkoon 15 € /12 € Ovelta 17 € /14 €

Osta tai varaa lippusi verkkokaupastamme


Esityspaikka: Teatteri Kultsa
Käenkuja 6-8, 00500 HELSINKI
Katri Valan puiston Käenkujan väestönsuoja


 
<< edellinen sivu