Esittely | Näytelmät | Työryhmä | Esityspäivät | Valokuvia | Edellinen sivu


 

Kirjoittajat

HUIPUTUKSIA JA
MUITA TOTUUKSIA


Harjoituksista huiputuksiin

Kultsan kirjoittajat on ryhmä Teatteri Kultsan piirissä toimivia kirjoittajia. Ryhmän koostumus vaihtelee produktiosta toiseen. Ryhmä on vuodesta 1995 alkaen kirjoittanut pitkälti toistakymmentä lyhytnäytelmien koostetta ja useita koko illan näytelmiä.

Tällä kertaa liikkeelle lähdettiin kesäkuussa 2015 näytelmän kirjoittamisen perusharjoituksista. Syksyllä päätettiin, missä aikataulussa piti saada aikaan esityskelpoista tekstiä. Vaikka etukäteen ei sovittu yhteistä teemaa, yhteisen kirjoitusprosessin vaikutuksesta - tai muuten vain – näytelmämme viittaavat toisiinsa ja lainaavat toisiltaan. Moni näytelmistä käsittelee valtaa tai muistoja, ja useimmissa on kyse jonkinlaisesta huiputuksesta.

Kultsan kirjoittajien lyhäri-illat ovat aina olleet katsojien suosiossa. Koska näytelmiä on useita, ilta tarjoaa takuuvarmasti kiinnostavaa seurattavaa jokaiselle katsojalle: farssia, komediaa ja draamaa, realismia, satiiria ja symbolismia, ihmissuhteita, työelämän ongelmia ja maailmanpolitiikkaa.

Nautinnollista on myös seurata, kuinka Kultsan lahjakkaat näyttelijät eläytyvät saman illan aikana aivan erilaisiin rooleihin ja maailmoihin!

Salli Kankaanpää

Kultsan lyhärit lykkää
palturia parrasvaloihin

 
<< edellinen sivu