Esittely | Näytelmät | Edellinen sivuYKSITELLEN - monologikimara

Lehdistökuvat: linkki albumiin

Näytelmät esitysjärjestyksessä:

 

Valokuvat: Paddy Reynolds

Pue vähemmän

Tarina lapsuuden hikisistä muistoista, patoutuneista tunteista ja toiveesta, että joku pitäisi huolta. Tarina siitä kuinka erilainen suhde pukemiseen voi yhdistää ja erottaa.


Kirjailija: Miina Supinen
Esiintyjä: Heini Reynolds
Ohjaaja: Tuija Pihkanen

Vuosisadan rakkaustarina

Kuinka usein se toinen ärsyttää. Miten paljon riitoja onkaan ja miten ilkeitä niiden aikana ollaankaan. Miten paljon toista vihataan ja miten väärin toinen toisensa jatkuvasti ymmärtävät. Mutta miten riidan jälkeen sovitaan, miten sähkö kulkee ruumiin läpi, kun suudellaan, miten paljon sittenkin rakastetaan.

Kirjailija: Märta Tikkanen
Esiintyjä: Päivi Rautiainen
Ohjaaja: Pauliina Alanko

Hauta

Kertomus ihmismielestä ja suhteesta. Inhoa ja rakkautta aaltoina. Niin kuin hautausmaan kirkko ja kellotorni. Erikseen kauniita ja eheitä, mutta yhteen ne eivät sovi. Mielen, ajan ja paikan rajat hämärtyvät.

Kirjailija: Riikka Ala-Harja
Esiintyjä: Pauliina Alanko
Ohjaaja: Virve Laasonen

Tehoterapiaa

"Naisia terapian tarpeessa. Ei aina käy niin kuin haaveillaan, mutta miten siitä edetään? "

Kirjailija: Anna-Leena Härkönen
Esiintyjät: Heini Reynolds, Tuija Pihkanen
Ohjaajat: Heini Reynolds, Tuija Pihkanen

Kun olin lapsi pääsin isän kanssa markkinoille

Lapsuuden muisto markkinoilta ja vedenneidosta. Isän suhtautuminen vedenneitoon kaivautui pienen tytön mieleen. Hän alkoi nähdä unia vedenneidosta ja tästä tuli tytön turva ja tuki, rakkauden kohde. 14-vuotiaana tapahtui se, mitä tyttö oli pelännyt eniten. Vedenneito ei enää ilmestynyt tytölle.

Kirjailija: Rosa Liksom
Esiintyjä: Tuija Pihkanen
Ohjaaja: Heini Reynolds

Uni

Nainen näkee painajaista. Häntä ajetaan takaa. Hän päätyy vanhan kotitalonsa luokse ja huomaa, että talo on hävinnyt ja kaikki ovat kuolleet. Hänelle jää vain särkynyt sydämensä. Herättyään nainen tajuaa, ettei totuus ole juuri painajaista parempi. Hän on lapseton ja elää rakkaudettomassa liitossa. Mitä elämästä jää käteen, jos ei saa ikinä tuntea rakkautta?

Kirjailija: Maria Jotuni
Esiintyjä: Katja Honkanen
Ohjaaja: Aila Herronen

Sakset

Mikä neuvoksi kun on jo pitkään kärsitty tylsien saksien kirouksesta? Uudethan se on ostettava. Fiskarsin sakset. Hienoa toimivaa suomalaista muotoilua.

Kirjailija: Liisa Ryömä
Esiintyjä: Pauliina Alanko
Ohjaaja: Virve Laasonen

Marraskuuta

Nainen ja mies rakastavat merta ja kalastamista. Nyt vene on nostettu tavallista aikaisemmin. Nainen ei haluaisi muistaa, eikä herättää muistoa miehessä. Hän ei silti halua unohtaa.

Kirjailija: Raija Siekkinen
Esiintyjä: Heidi Ripatti
Ohjaaja: Marjo Linnasalmi

 

 

 
<< edellinen sivu